söndag 22 juli 2012

Handling

Filmen jag har tänkt att göra handlar om sorg. Om att förlora allt i sin sorg, att inte orka leva utan en annan person. Att känna att det ända man vill göra, och kan göra är att ge upp. När man växer upp hamnar man ofta i ett sånt tillfälle. Man vill bara ge upp, allt är fel, ingen förstår än. Därför vill jag göra den här filmen i aspektet att hitta tillbaka till viljan att leva. Att se den som faktiskt är bra, och inte bara se det som är svårt.

Jag utsätter min huvudkaraktär Tore, som är 13 år, för det värsta han kan tänka sig. Hans pappa dör. Hans pappa var det som fick honom att vara glad, fick honom att våga saker han aldrig vågat innan. Tore känner sig ensam, och livsvilja försvinner mer och mer. Han slutar äta, han gå ut och tillslut slutar han också prata med omvärlden. 

Det ända han har kvar av sin pappa är en burk. När han var vid livet sa han ofta att det han hade i burken en gång hjälpte honom att finna sin livskraft, och leva vidare. Men Tore fick aldrig veta vad som fanns i burken, och nu vågar han inte öppna den heller. 

Dagen då Tores pappa dog, var burken försvunnen. Borttappad någonstans i staden. Tore hade letat hela natten, men när han fann den, så var det försent. Kanske om pappa hade haft burken så hade han inte varit borta.

I sina ensamma tankar som blir mer abstrakta bestämmer han sig för att pappa skall få tillbaka burken. Då kanske han kan komma tillbaka, på något sätt. Men hur kommer man till himlen? Man bygger vingar och flyger dit! Men när han kommit dit, vill han verkligen återvända ner till jorden? Vill han leva, eller vill han dö? Och vad är det i burken, och kan de ge honom tillbaka sin livsvilja innan det är försent?

Kom gärna med kommentarer. Tänk på att detta skall bli en film för barn-tonåringar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar